Đakić opovrgnuo optužbe da je protiv njega podneseno sedamdeset kaznenih prijava

SABORSKI zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josip Đakić na današnjoj konferenciji za novinare opovrgnuo je optužbe predsjednika Kluba vijećnika HSS-a u Virovitičko-podravskoj županiji Josipa Novogradeca da je protiv njega podnijeto sedamdeset kaznenih prijava.

"Želim zaustaviti hajku na mene pa ću podnijeti tužbe protiv onih koji su iznijeli laži i obmane na moj račun. Više nemam strpljenja šutjeti i čekati jer je moj obraz čist i neukaljan i nikakvih kaznenih dijela nemam na duši", rekao je Đakić.

Novinarima je podijelio potvrdu virovitičkog Općinskog suda u kojoj piše da pred Županijskim i Općinskim sudom u Virovitici nije podignuta pravosnažna optužnica niti je izrečena nepravomoćna osuđujuća presuda za kaznena djela za koja je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora.

O navodnim kaznenim prijavama protiv Đakića bilo je riječi na sjednici Skupštine Virovitičko-podravske županije kada je Đakić predložen da mu se za Dan županije, 3. rujna, dodijeli "Zlatna plaketa", najveća nagrada za promicanje vrijednosti, položaja i ugleda Virovitičko-podravske županije.

Pročitajte više