Đakićev sin ostaje u zatvoru. Pijan je prijetio policajcima, DORH objavio detalje

Foto: Facebook

TOMISLAV ĐAKIĆ, sin saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića, ostaje mjesec dana u istražnom zatvoru. Odluka je to Županijskog suda u Zagrebu, a istražni zatvor određen mu je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, 21-godišnji Tomislav Đakić pritvoren je nakon što je u srijedu poslijepodne ispred zagrebačkog restorana Trnjanka izvrijeđao četvoricu policajaca i prijetio im.

>> Uhićen sin Josipa Đakića, pijan prijetio policajcima: "Znate li tko sam ja?"

Policija je na mjesto događaja stigla nakon dojave da je došlo do sukoba više muškaraca. Kad ih je ugledao, Đakić je odmah počeo vikati na njih i psovati, govoreći im: "Znate li tko sam ja, svi ćete dobiti otkaz." Poručio im je i da mu mogu "popušiti k*rac", vrijeđao im majke, a na jednog policajca je navodno i pljunuo.

Na kraju je priveden u policijsku postaju, gdje je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola. Imao je 1,5 promila u krvi. Noć je proveo na triježnjenju u Vrapču, a drugi dan je nad njim nastavljeno kriminalističko istraživanje.

Prijavljen je zbog prijetnji službenim osobama, za što mu prijeti kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

DORH objavio detalje

Danas se o slučaju oglasilo Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

"Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je 19. lipnja 2020. dokaznu radnju ispitivanja u svojstvu okrivljenika hrvatskog državljanina (1998.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. Kaznenog zakona. 

Postoji osnovana sumnja da je 22-godišnji okrivljenik 18. lipnja 2020., za vrijeme dok je bio u prostoriji za zadržavanje policijske postaje, s nakanom da ustraši policijske službenike, počeo vikati na njih i vrijeđao ih te im izrekao više raznih prijetnji, kao i da će ostati bez posla pozivajući se na člana svoje obitelji.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio i donio rješenje o određivanju istražnog zatvora", objavio je DORH.

Pročitajte više