Đakićevog sina u lisicama doveli na ispitivanje, smijuljio se novinarima

IVANA Đakića, sina HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića, policija je u lisicama u podne dovela na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici. Noć je proveo u pritvoru nakon što je jučer uhićen.

Smijuljio se novinarima

Nakon što je ispitan, oko 13 sati je izašao iz prostorija DORH-a.

Novinarima se smijuljio, a iako se prvotno mislilo da im je pokazao srednji prst, pregled snimke otkrio je da im je Đakić, s rukama u lisicama, pokazao palac gore. 

Policija ga je nakon ispitivanja odvezla na sud u Bjelovar, a u 17 sati je zakazano ročište na kojem će se odlučivati hoće li ga na mjesec dana poslati u istražni zatvor.

Objavio sliku ustaše koji u ruci drži glavu mrtvog Srbina

Mlađi Đakić je, podsjetimo, objavio fotografiju na kojoj se vidi ustaša koji u ruci drži glavu mrtvog Srbina.

22-godišnji Đakić je sliku objavio na pravoslavni Božić, a fotografiju je prvi objavio Index.

Uz odvratnu fotografiju koja, prema onome što se može pronaći na internetu prikazuje jednog od ustaških koljača iz Jasenovca, sin HDZ-ovog zastupnika je napisao: "Svim 'prijateljima' srbićima sretan božić".

Pokušao se opravdati

"Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se ispričavam svima koje sam uvrijedio te im čestitam Božić", rekao je Đakić Indexu.

"To nije moje mišljenje, to nisam ja, odgojen sam da uvažavam sve ljude, te mi zaista nije bila namjera širiti govor mržnje", kazao je Đakić jučer, a njegove riječi prenio Media servis na svom Twitteru.

Đakićevog sina komentirao i Plenković

Ivan Đakić jučer je napustio HDZ. Danas je Đakićevog sina komentirao i premijer Andrej Plenković.

"To osobno osuđujem i kao predsjednik vlade i stranke. Mislim i da je to krajnje neprimjereno", kazao je. Što se tiče zakonskog okvira, najavio je, bit će u planu zakonodavnih aktivnosti za ovu godinu. Naveo je i da je Đakićevo postupanje kažnjivo i prema sadašnjim zakonima", rekao je Plenković.

 

 

Pročitajte više