ĐAKOVO SLAVI DAN GRADA

U povodu Dana grada, 8. svibnja, danas je u Đakovu, u Hrvatskom domu, održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su, u nazočnosti predstavnika prijateljskih njemačkih gradova Kirchentumbacha i Malgersdorfa, devetorici zaslužnih pojedinaca i društava dodijeljena gradska priznanja.

Nagrada za životno djelo posthumno je pripalo Nikoli Bičaniću iz Đakova, godišnje nagrade Grada dodjeljene su društvu "Naša djeca" i Zvonku Benašiću iz Đakova, te Tomi Horvatu iz Širokog Polja, dok su "povelje zahvalnosti" pripale Mirku Barišiću iz Zagreba, Crvenom križu Đakovo, te Nikoli Klemenu, Ivici Žulju i Josipu Vinkeševiću iz Đakova.

Nagrade je laureatima uručio gradonačelnik Zoran Vinković, prethodno govoreći o bogatoj povijesti grada slavljenika, njegovu aktualnom trenutku i perspektivama.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća čestitku Đakovu za Dan grada uputio je i gradonačelnik Malgersdorfa Hans Schimpfhauser.

U sklopu današnjeg programa obilježavanja Dana grada gradonačelnici Đakova i Malgersdorfa u maloj su Gradskoj vijećnici potpisali Povelju o suradnji tih dvaju gradova, a koja je započela još u vrijeme Domovinskog rata.

Također u povodu Dana grada, višestranačko izaslanstvo gradskog Poglavarstva i Vijeća, te izaslanstva Hrvatske vojske, MUP-a i udruga proizišlih iz Domovinskog rata danas su kod Središnjeg križa na Gradskom groblju položila vijence i zapalila svijeće u spomen na poginule u Domovinskom ratu, nakon čega su gradonačelnik Zoran Vinković i predsjednik Gradskog vijeća Ivica Mandić otkrili prigodno spomen- obilježje.

Program proslave Dana grada Đakova brojnim kulturno-zabavnim priredbama nastavlja se i sutra kada je središnja manifestacija - tradicionalna humanitarna akcija "Dobro je činiti dobro", čiji je prihod ove godine namjenjen kupnji vozila za prijevoz invalidne djece.

Program proslave Dana grada završit će u nedjelju prijepodne otvorenjem Kinološkog centra i održavanjem 11. memorijala "Dr. Stjepan Romić".

(Hina) xsžup ysp

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.