Đapić: Glavaš iz Hercegovine upravlja Osijekom



PREDSJEDNIK HSP-a i najnoviji saborski umirovljenik, bivši osječki gradonačelnik Anto Đapić, danas je na novinskoj konferenciji održanoj u Osijeku napao novu gradsku vlast predvođenu HDSSB-om, rekavši kako ona ne radi ništa drugo osim poništavanja rezultata rada njegove gradske uprave.

Đapić je kritizirao odluku gradske vlasti o ukidanju besplatnoga javnog prijevoza za učenike, studente i umirovljenike, rekavši kako nije istina da grad ne može financijski izdržati te troškove. Đapićeva gradska vlast donijela je tu odluku tijekom svog mandata, a Đapić je opovrgnuo tvrdnje koje se moglo pročitati u medijima o tome kako je on osobno odgovoran što je Gradsko prijevozno poduzeće (GPP) zbog takve odluke pretrpjelo velike gubitke. Tijekom njegovog mandata "vodilo se računa o svakoj kuni kojom se financirao komunalni standard građana".

"Svatko može ljude prisiljavati da odu s posla"

Nova vlast ukidanjem odluke o besplatnom prijevozu pokazuje "apsolutnu nesposobnost i potpunu socijalnu neosjetljivost za probleme građana", smatra Đapić, koji je koaliciju HDSSB-HNS optužio i za čistke i davanje otkaza u gradskim poduzećima.

"Svatko može davati otkaze, smanjivati plaće i mobingom ljude prisiljavati da odu s posla", kritizirao je Đapić, ističući kako za njegova mandata nijedan djelatnik gradske uprave i gradskih poduzeća nije dobio otkaz pa čak ni oni koji su bili visoki dužnosnici HDSSB-a.

"Grad Osijek ide u lošem pravcu, a nova gradska uprava mogla bi više pozornosti posvetiti problemima grada, provoditi svoje ili bar završiti neke naše projekte, a manje se, eventualno, baviti izgradnjom kuće Branimira Glavaša u Hercegovini, stvaranjem ekonomske podloge za otvaranje njegovog privatnog biznisa te odlascima u Hercegovinu, gdje dobivaju upute na koji način voditi grad", rekao je Đapić.

Konačnu odluku o stranačkoj budućnosti donijet će ovog vikenda

Đapić se nadovezao na nedavne informacije koje su se pojavile u bosanskim medijima oko Glavaševog pokretanja poslove. Novinari su ga upitali tvrdi li da se Glavaševa kuća u BiH i njegovi poslovni pothvati financiraju novcem osječkih poreznih obveznika, na što je Đapić citirao jučerašnju Glavaševu repliku u bosanskim medijima o tome kako nije pristojno pitati odakle mu novac, te rekao kako ni u kom slučaju nije nepristojno od medija pitati Glavaša pitaju da objasni porijeklo novca.

"Konačnu odluku o svojoj poziciji u HSP-u i planovima za budućnost iznijet ću na konvenciji stranke 5. rujna u Zagrebu", rekao je Đapić, i tako izbjegao pitanje oko toga hoće li se ponovno kandidirati za predsjednika HSP-a, budući da je već okončao svoju parlamentarnu karijeru. .

Pročitajte više