Đapić podnio ostavku na mjesto dopredsjednika NK Osijek

IAKO je gradonačelnik Osijeka Anto Đapić u svom obrazloženju koje je poslao Nogometnom klubu Osijek napisao kako funkciju dopredsjednika ne može obavljati jer ne može uskladiti svoje obaveze, gledajući s političkog aspekta čini se kako je odlazak s te funkcije samo nastavak sukoba između vladajućih stranaka u Osijeku.

Naime, koalicija HSP - HDSSB više ne postoji, a uz HSP-ovca Đapića, na čelnim pozicijama kluba su dvojica HDSSB-ovaca Branimir Glavaš kao predsjednik kluba, te Vladimir Šišljagić kao dopredsjednik.

"Ja nisam političar, ja sam privrednik pa se ne bih previše miješao u politiku. Odluka o Đapićevom odlasku me nije iznenadila. Rođen sam u Osijeku i živim tu, znam situaciju u Osijeku." - rekao nam je bivši predsjednik Osijeka Tihomir Maršić.

"Mislim da je u ovoj situaciji oko dvorane sve trebalo biti otvoreno, da su i jedni i drugi trebali dati sve podatke. Ovdje u Slavoniji je situacija vrlo teška, i tko god bio na vlasti imat će velikih problema." - smatra Mršić te dodaje kako je potrebno Slavoncima osigurati privredni mir, a tada će i druge stvari doći na svoje.

"Sad se raspravlja o dvorani, a ne raspravlja se o životu ovdje i kako živjeti dalje. Pa, koliko se samo mladih ljudi iselilo iz Osijeka u zadnjih 10-15 godina, u zadnjih 15 godina nije otvoren niti jedan proizvodni pogon." - komentirao je Maršić.

"Po segmentima politike cijenim i Đapića i Glavaša, i moram reći da ja smatram da je Đapić već otišao s mjesta gradonačelnika. On je jučer izjavio da odlazi, i ja to smatram gotovim. Na vjerujem da itko može preživjeti sjednicu 3. rujna. Svejedno mi je tko će preuzeti vlast, samo neka razmišljaju o boljitku grada, da se pobrinu za mlade i za nezaposlene." - zaključio je Maršić.

A.H.

Pročitajte više