Djeca hranjena majčinim mlijekom rjeđe mokre u krevet

NOVOROĐENA djeca koju njihove majke doje tijekom određenog perioda, manje su podložna nekontroliranom mokrenju u krevet u kasnijoj dobi, ustvrdili su u srijedu američki znanstvenici, objašnjavajući to sastojcima što ih dijete prima iz majčina mlijeka - masnim kiselinama koje pozitivno utječu na razvoj djetetova mozga.

Ustvrdili smo da u mnogim slučajevima postoji snažna veza između mokrenja u krevet, djece u dobi od 5 do 13 godina i utjecaja masnih kiselina što ih novorođenče prima iz korisnih masnih kiselina koje sadrži majčino mlijeko, ustvrdio je tim dr. Roberta Wooda Johnsona iz Medicinske škole u New Brunswicku u državi New Jersey.

U prilog ovom zaključku objavljenom u srpanjskom broju stručnog časopisa američke Akademije pedijatara, Pediatrics, govore rezultati istraživanja u kojemu je sudjelovalo 55 djece u dobi od 5 do 13 godina koja su mokrila u krevet te 117 djece iste životne dobi koja nisu mokrila u krevet. U drugoj skupini 45 posto ih je u prvim mjesecima života hranjeno majčinim mlijekom, u odnosu na prvu skupinu u kojoj su majke dojile 81 posto djece.

Pročitajte više