Dječak (4) u SAD-u se upucao u autu, majka pušila travu na prednjem sjedalu

POLICIJA iz Louisiane priopćila je da se 4-godišnji dječak upucao nakon što je pronašao pištolj ispod stražnjeg sjedala vozila dok su njegova majka i njena prijateljica na prednjim sjedalima pušile marihuanu.

Dijete se upucalo u glavu i nakon toga je preminulo. Do incidenta je došlo u subotu navečer u Westwegu, piše NBC News.

"Ovakva smrt se mogla spriječiti", rekao je šerif Joseph Lopinto na konferenciji za novinare.

Otac ostavio pištolj ispod sjedala

U vozilu su se za vrijeme nesreće nalazili i dječakovi brat i sestra od godinu dana i 22 mjeseca. Za sada nema naznaka da su zadobili ozljede.

Policija je prvotno mislila da je dijete upucano s leđa ili da su ga možda upucali brat ili sestra, ali je obdukcija pokazala da je ono upucano sprijeda. Pištolj inače pripada djetetovom ocu, koji nije bio u vozilu u trenutku pucnjave. Otac je pištolj ostavio ispod sjedala u autu, a majka i njezina prijateljica nisu znale da se tamo nalazi.

"Mislim da sada nije primjereno uhititi nekoga zbog ove tragične nesreće"

Policija za sada nije uhitila nikoga. Majka i njezina prijateljica priznale su da su za vrijeme nesreće koristile marihuanu.

"Mislim da sada nije primjereno uhititi nekoga zbog ove tragične nesreće. Upravo su izgubili dijete. To ni na koji način nije bilo namjerno", rekao je Lopinto i zamolio druge roditelje da ne ostavljaju oružje na dohvat djece.

Prošle godine je u SAD-u zabilježen najmanje 371 slučaj kada je dijete slučajno opalilo iz vatrenog oružja, što je rezultiralo 151 smrtnim slučajem.

Pročitajte više