Đerek: Bivši veslač ne želi izaći iz gradskog stana, a on i obitelj imaju druga tri

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Proslavljeni bivši hrvatski veslač Igor Boraska odbija prihvatiti da je izgubio pravo na korištenje gradskog stana u Splitu, objavila je danas na Facebooku pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu Grada Splita Maja Đerek.

Podsjetimo, Boraska je prošli mjesec verbalno napao Đerek u njenom uredu, a potvrdila nam je to sama Đerek. Rekla je da mu je zasmetalo što mu je oduzet gradski stan te je nenajavljeno upao u njen ured i nakon kratkog razgovora počeo vikati.

Boraska je tvrdio da nije napao Đerek te ju je optužio za pogodovanje nekim osobama, zbog čega su druge osobe oštećene.

Boraski je otkazan ugovor za kadrovski stan jer je provjerom utvrđeno da su on i članovi njegove obitelji vlasnici drugih nekretnina, rekao je ranije zamjenik gradonačelnika Splita Bojan Ivošević.

"Mnoge stvari su postale nenormalne"

"Nažalost, zbog neprovođenja revizije korištenja kadrovskih stanova Grada Split kroz dugi niz godina, mnoge stvari su postale nenormalne. Tako gospodin Boraska, nakon nenajavljenog upada u moj ured, kada smo po njegovom 's nogu popričali', sada si uzima za pravo sam odlučivati o otkazu ugovora o najmu kadrovskog stana koji koristi.

Unatoč činjenici da on i njegova obitelj imaju u vlasništvu tri druga stana i da je isto protivno Pravilniku o davanju stanova u najam Grada Splita, gospodin Boraska ne priznaje propise Grada Splita, nego sam odlučuje da je njegov ugovor o najmu još na snazi, kao da se radi o njegovom vlasništvu.

"Vi imate gdje, neki drugi nemaju"

Gospodine Boraska, kad već ne priznajete propise Grada Splita ni obvezu na povrat stana, razmislite malo o tome da poštujete moralnu obvezu prema drugim svojim sugrađanima lošeg imovnog stanja, koji su dokazali svoj socijalni status putem provedenog javnog natječaja i koji godinama čekaju priliku na smještaj i dostojanstveniji život.

Jer Vi imate gdje, a oni nemaju.

Svi korisnici kadrovskih stanova su provjereni, svima koji imaju druge nekretnine protivno Pravilniku su otkazani ugovori i ovakva praksa je prestala", piše Đerek.

 

Pročitajte više