Đerek želi deložirati branitelja iz gradskog stana. Prijavila ga zbog prijetnje

Foto: Marin Tironi/Index

MAJA Đerek, pročelnice Upravnog odjela za gradsku imovinu Grada Splita, prijavila je hrvatskog branitelja Roberta Franjića zbog prijetnje. Tvrdi kako je ozbiljno shvatila navode iz Franjićevog dopisa upućenog Ministarstvu branitelja u kojem navodi da je na rubu da napravi zlo sebi, pročelnici Đerek i gradonačelniku Ivici Puljku. 

Prebivalište mu prijavljeno u Hvaru

Radi se o dopisu koji je objavljen u Slobodnoj Dalmaciji u sklopu priče o teškoj situaciji u kojoj se nalazi Franjić. Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske su za Dalmatinski portal potvrdili da su dovršili kriminalističko istraživanje i podnijeli posebno izvješće Državnom odvjetništvu vezano za prijavljeno kazneno djelo prijetnje službenoj osobi u vezi obavljanja njezinog posla. 

Inače, Grad Split je naložio Franjiću da se iseli iz stana od tridesetak kvadrata na splitskim Pujankama. Đerek je odluku obrazložila tvrdnjom da Franjić stan koristi bespravno i da ne udovoljava propisanim uvjetima za dodjelu stanova jer mu je prebivalište prijavljeno u Hvaru, a ne Splitu.

Pročitajte više