Djevojčicu u Rusiji ubio medvjed dok je išla u dućan po čokoladu

Ilustracija Ilustracija: EPA

MJEŠTANI su prvo pomislili da je djevojčicu Sonju Černigovu (14) ubio vuk, ali su na mjestu ubojstva pronašli medvjeđe tragove, javlja Mirror

Napad u središtu sela

Djevojčica je u napadu medvjeda u središtu sela Yodva u ruskoj republici Komi zadobila zastrašujuće ozljede vrata, lica i glave. Njezino su unakaženo tijelo prvo pronašli lokalni tinejdžeri, koji je nisu prepoznali, kao ni njezin otac Sergej Černigov koji je krenuo u potragu za kćeri koja je otišla u dućan po sok i čokoladu, ali se nije vratila. 

"Nisam želio vjerovati da je to moja kći, pred mojim očima", rekao je njezin otac. "Lice joj je bilo unakaženo i bilo ju je nemoguće prepoznati. Bila je odjevena kao i sve ostale djevojke, samo joj je jakna bila prepoznatljiva. Sve je bilo jasno kad sam nazvao njezin broj mobitela i on je zazvonio u džepu njezine jakne."

Medvjed tražio hranu po smetlištu

Spomenuto selo je posljednjih tjedana pod opsadom medvjeda i vukova. Mještani su jako uplašeni, izvještava lokalni list. Smatra se da je djevojku medvjed napao tražeći hranu po smeću kada ga je djevojčica iznenadila negdje oko 21:45, u trenutku dok je još bilo danje svjetlosti. 

Na putu prema selu Yodvi (screenshot: Google Map)

Nikolaj Gorbunov, predsjednik Udruženja lovaca i ribolovaca Udorsky, rekao je za novine Argumenti i Fakty: "Najvjerojatnije je medvjed jeo nešto na odlagalištu smeća. Djevojčica mu se našla u blizini i uznemirila je grabežljivca." To potvrđuju tragovi medvjeđih stopa na mjestu napada, kao i rane na tijelu djevojčice. 

Otvoreno kriminalističko istraživanje

Zbog ovog događaja je otvoreno kriminalističko istraživanje, kako bi se utvrdilo jesu li lokalni dužnosnici poduzeli sve što je bilo potrebno kako bi odvratili divlje životinje iz sela, a koje se nalazi na udaljenosti većoj od 230 kilometara od regionalnog glavnog grada Syktyvkar. Vukovi i medvjedi godinama dolaze u selo, a zimi jedu i lokalne pse. 

Očekuje se da će nakon ovog lovci dobiti odobrenje za ubijanje lokalnih medvjeda. Ubijena djevojčica Sonja je za dva tjedna trebala napuniti 15 godina.

 

Pročitajte više