Djevojka varala starije Riječane i krala im novac

RIJEČKA je policija priopćila da je dovršila kriminalističku istragu nad 24-godišnjom djevojkom koja je, koristeći njihovu naivnost i samilost, drsko okrala dvoje starijih Riječana odnijevši im manje svote novca.

Prema navodima policije djevojka je početkom ožujka pokucala na vrata obiteljske kuće u Pletencima kraj Rijeke proseći novac. 68-godišnji vlasnik kuće ju je, ništa ne sluteći, uveo u svoj dom i dao joj 30 kuna. Kradljivca je, pod izlikom da mu želi zahvaliti za dobročinstvo, prišla Riječaninu i zagrlila ga, no pritom mu je iz džepa hlača spretno ukrala 670 kuna te se udaljila.

Ista je djevojka 14. ožujka stigla na vrata obiteljske kuće u Rubešima na području Kastva. Proseći novac ušla je u kuću 77-godišnje vlasnice, koja joj je dala 10 kuna, na što je "prosjakinja" zatražila vode i kruha. Kad je starica otišla u drugu prostoriju kako bi joj i te želje ispunila, djevojka je iskoristila njenu odsutnost i iz novčanika joj ukrala neutvrđenu količinu gotovine. Protiv drske kradljivice policija će podnijeti kaznenu prijavu.

Pročitajte više