Đukanović: Milošević planirao moje ubojstvo

CRNOGORSKI premijer Milo Đukanović izjavio je da je Slobodan Milošević planirao njegovu smaknuće po istom scenariju po kojem je ubijen Ivan Stambolić, pišu u četvrtak podgorički mediji, pozivajući se na beogradski tjednik "Profil".

"Pojedine moćne zapadne obavještajne službe imale su planove koji su napravljeni u Beogradu. Kao i u slučaju Stambolić, za mene je u poslednjoj fazi bila predviđena otmica s istim epilogom, a moguće i sa istim sudionicima i izvođačima iste operacije", kazao je Đukanović.

On je rekao da je uvijek više strahovao za budućnost Crne Gore nego za svoju osobnu sigurnost te da je očekivao takav scenarij čim se upustio u "nepomirljiv sukob s Miloševićem". Dodao je da je pokušavao biti oprezan i da je u Beograd odlazio samo kada je morao i zadržavao se onoliko koliko mu to nije ugrožavalo sigurnost.

Po Đukanovićevim riječima, postojali su jasni planovi da se put emancipacije Crne Gore osujeti i zaustavi njegovim uklanjanjem ili bar zastrašivanjem i kompromitacijom.

Podgorički mediji ovih dana donose opširne tekstove o tome kako pojedini krugovi ekstremne emigracije i drugi šalju prijeteća pisma Đukanoviću, navodeći da su ga "njihovi sudovi osudili na smrt". To je potvrdila i crnogorska policija.

Pročitajte više