Đurđa Adlešić: Važno mi je da sam ispred Letice

"ZADOVOLJNA sam ako su rezultati takvi, to mi je još jedna pobjeda", rekla je Đurđa Adlešić komentirajući večeras prve projekcije izbornih rezultata pojedinih agencija, a po kojima je ona na četvrtom mjestu s nešto više od tri posto glasova, iza Stjepana Mesića, Borisa Mikšića i Jadranke Kosor.

HSLS-ova kandidatkinja na predsjedničkim izborima Đurđa Adlešić izbornu kampanju vodila je pod sloganom "Pravi izbor za Hrvatsku".

Oko stotinjak HSLS-ovaca, svoju je kandidatkinju u Europskom domu dočekalo pljeskom, a ona je poručila da će inzistirati na smjernicama iz svog programa koji se temelji na razvoju gospodarstva, ulagačke klime, podršci institucijama civilnog društva, ekološki prihvatljivim projektima i borbi protiv korupcije.

Komentirajući projekcije izbornih rezultata kroz smijeh je rekla da joj je "važno da je ispred Letice", te da je iznenađena drugim mjestom Borisa Mikšića.

Prvi kandidat (Stjepan Mesić) ima iza sebe cijeli stranački blok, treća kandidatkinja (Jadranka Kosor) najveću stranku, a drugi je (Boris Mikšić) kandidat iznenađenja, navela je.

Zahvaljujući HSLS-u na podršci Adlešić je rekla da se pokazalo kako je to stranka koja ne samo da je živa, nego i hoće raditi. Liberalni svjetonazor potreban je Hrvatskoj, poručila je.

Na upit koga bi podržala kad bi se u drugom izbornom krugu našli Stipe Mesić i Boris Mikšić, rekla je da je za svakoga glasovanje tajno, ali i dodala da građani razmisle što im se to dogodilo.

Zahvalila je obitelji na podršci i rekla da će nakon svega na produženi obiteljski vikend u planine na visinske pripreme za lokalne izbore.

Pročitajte više