Do kraja tjedna prva uhićenja samozvanih terorista

POLICIJA bi do kraja tjedna trebala provesti prva privođenja osoba koja su sredinom prošlog tjedna hrvatskim medijima najavili val terorističkih napadača po Hrvatskoj, doznaje Novi list.

Podsjetimo, prošle srijede nekolicina hrvatskih medija primila je anonimna pisma koja su sadržavala prijetnje nizom terorističkih akcija po Hrvatskoj. Akcije su, prema navodima iz prijetećih pisama, trebale započeti 6. svibnja i trajati do 12. svibnja, a na udaru su trebale biti prometnice, željezničke pruge, autobusi...

Iako se, kao što je bilo i očekivano, prijetnje samozvanih terorista nisu ostvarile, slanje takvih prijetećih pisama je samo po sebi kažnjivo djelo uznemiravanja javnosti, pa policija od prošlog tjedna traga za pošiljateljima prijetećih pisama.

Novi list doznaje kako je trag e-mailova, kojim je policija pokušala doći do pošiljatelja spornih pisama, doveo MUP u slijepu ulicu, budući da je IP adresa s koje je RTL-u poslan jedan od prijetećih mailova lažan, te neupotrebljiv u policijskoj istrazi.

Zbog toga su se djelatnici policije prebacili na pisma poslana poštom, koja su prošle srijede došle u redakcije tri hrvatska medija.

Kako piše Novi list, policija ima određenih indicija o mogućem identitetu pošiljatelja prijetećih pisama, a trenutno je u postupku prikupljanje materijalnih dokaza. List neslužbeno doznaje kako bi do prvih uhićenja moglo doći do kraja tjedna.

(Foto: Arhiva)

Pročitajte više