Do nedjelje +30, od ponedjeljka prvi ovogodišnji snijeg

PREMA prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda, Hrvati ovog tjedna mogu uživati u posljednjim ovogodišnjim iznadprosječno visokim temperaturama. Već idućeg tjedna u gorskim se predjelima očekuju prve snježne pahulje, a zagrebački asfalt će se sa gotovo 30-ak stupnjeva Celzijusa ohladiti na svega 10-ak. Temperature neće znatno više biti ni na Jadranu.

Snijegu se, kako stoji na stranicama DHMZ-a, već od početka sljedećeg tjedna mogu nadati Delnice, Ogulin, Pazin i Plitvice.

I sutra temperature do gotovo 30 °C

Sutra će također biti pretežno sunčano te i dalje iznadprosječno toplo. Povremeno se očekuje umjerena naoblaka, osobito na sjevernom Jadranu i u zapadnim krajevima. Ujutro je u unutrašnjosti ponegdje moguća kratkotrajna magla. Vjetar će biti povremeno umjeren, u gorju do jak jugozapadni, a na Jadranu će mjestimice puhati umjereno jugo i jugozapadnjak, na južnom dijelu sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura će biti većinom između 10 i 15, na Jadranu 15 i 20, a najviša dnevna od 22 do 27, u Slavoniji čak i do 29 °C.

Pročitajte više