Dobar posao u Dugopolju: Ninu Paviću pet milijuna kuna dividende iz Slobodne Dalmacije

ZAGREBAČKA burza objavila je poziv za redovitu skupštinu dioničarima Slobodne Dalmacije, koja će se održati 24. travnja u Dugopolju.

Slobodna Dalmacija završila je 2011. godinu sa dobiti nakon oporezivanja od 11,1 milijuna kuna. U rezerve će nepunih 600 tisuća kuna, dok će ostatak od 10,5 milijuna kuna ići na isplatu dividende, 2,03 kune po dionici. Glavninu od 10-ak milijuna kuna prigrabit će većinski dioničar EPH. Pola od toga ide Ninu Paviću, koji drži 50 posto vlasništva. 

Orešković izašao iz Nadzornog odbora

Prošle godine dividenda je bila 2,58 kuna po dionici tako da je EPH-u isplaćeno gotovo 15 milijuna kuna. Kriza je velika pa i ovaj pad dobiti vjerojatno nije izazvao pretjeranu zabrinutost kod Pavića, koji je nedavno progovorio o tome kako ozbiljno razmišlja o smanjivanju svog udjela u EPH.

Udio Pavić nije smanjio, ali će zato doći do promjene sastava Nadzornog odbora Slobodne Dalmacije. Napušta ga donedavni Stjepan Orešković, predsjednik Odbora direktora EPH. Zamijenit će ga Nijemac Peter Walter Imberg.

Privatizacija Slobodne Dalmacije i dalje pod lupom Državnog odvjetništva

Premda su EPH izdanja u nekoliko navrata posljednjih mjeseci vrlo opširno izvijestila kako nema više nikakve sumnje oko posljednje privatizacije Slobodne Dalmacije, u zagrebačkom Državnom odvjetništvu naveli su nam kako još uvijek rade po tom pitanju te još nisu donijeli državnoodvjetničku odluku.

Prodaja Slobodne Ninu Paviću realizirana je u rujnu 2005. godine. Sporno je jesu li ispunjeni uvjeti ugovora koji su predviđali više stotina milijuna kuna ulaganja u Slobodnu.

Pročitajte više