Dobavljači će Todoriću davati robu bez jamstva da će ona biti plaćena?

Foto: FAH

SUTRA u 11 u zgradi Kraša sastat će se predsjednici uprava šest prehrambenih kompanija - Vindije, Dukata, Francka, Atlantic grupe, Podravke i Kraša, kako bi raspravili pitanje Agrokora. 

> ŠTO DALJE? Sutra se sastaju glavni Agrokorovi dobavljači

Kako javlja HRT, dobavljači su navodno spremni nastavljati davati robu Todoriću bez jamstava da će ista biti plaćena.

RTL pak javlja kako najveći dobavljači navodno nisu zadovoljni jer, iako Sberbanka jest najveći pojedinačni vjerovnik, navedenih šest prehrambenih kompanija smatra da su jače od Rusa te navodno smatraju da trebaju imati priliku artikulirati svoje pozicije.

Zbog toga su se, javlja RTL, požalili da se institucije nisu dovoljno angažirale, na što su reagirali iz Vlade.

Vlada prati razvoj situacije

"Vlada RH i dalje aktivno prati razvoj situacije u Agrokoru. Predstavnici Vlade RH sastali su se u više navrata se menadžmentom kompanije, kao i s domaćim i stranim vjerovnicima čije su odluke i sudjelovanje presudni za iznalaženje najboljih rješenja i takve će razgovore ovaj tjedan započeti i s predstavnicima  najvećih dobavljača Agrokora", poručili su iz Ministarstva gospodarstva.

Podsjetimo, Rusi su jučer potvrdili kako žele svoje ljude na upravljačkim pozicijama u Agrokoru.

"Pritom treba znati da Rusija, a sigurno je da ruska Vlada ima utjecaj na odluke rukovodstva Sberbanke, nema razloga biti sentimentala prema Hrvatskoj. Nažalost, to je tako", kaže bivši veleposlanik RH u Rusiji Božo Kovačević za RTL.

"Ne treba očekivati da će ruska vlada biti osobito blagonaklona prema hrvatskoj Vladi ukoliko zbivanja s Agrokorom krenu u krajnje nepovoljnom smjeru. Rusija želi iskoristiti svaku mogućnost da napravi neprilike Europskoj uniji", dodaje.

Pročitajte više