Dobit Cosmopolitan Lifea milijun kuna

U PROŠLOJ godini Cosmopolitan Life-a ostvario je premijski prihod od 53,9 milijuna kuna što je rast od 30 osto u odnosu na 2005. godinu. Ukupna osigurana svota iznosila je oko 3,55 milijarde kuna. Ostvarena dobit društva iznosi milijun kuna, objavljeno je na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen i novi proizvod Whole Life Best of Trend - spoj životnog osiguranja i ulaganja na svjetskim burzama.

U poslovnoj 2006., osmoj godini poslovanja društva u Hrvatskoj, u odnosu na godinu ranije broj polica povećan je za 45 posto, dok je prosječno ugovorena premija porasla za 12 posto, kazala je Zlatka Čular, predsjednica Uprave.

Ostvarenom premijom u prošloj godini od 53,9 milijuna kuna Cosmopolitan Life je imao 2,5 posto udjela na tržištu životnih osiguranja. U zadnjih nekoliko godina društvo je poslovanje proširilo na sve veće gradove u Hrvatkoj pa je na kraju 2006.u 22 poslovnice zapošljavalo 180 osoba.

Osiguravajuće društvo, koje je od 2005. član osiguravateljne grupe Wiener Städitsche AG-a - Vienna Insurance Groupa, na konferenciji za novinare predstavilo je i novi proizvod na hrvatskom tržištu Whole Life Best of Trend - program ulaganja premije u 100 % strane vrijednosne papire bez rizika - osigurana je zaštita od gubitka uplaćene premije. Ukoliko se premija ostavi uložena u polici, po isteku roka, Erste Bank AG jamči povrat uloga, uvećanog za cjelokupni prinos. Jednaka zaštita osigurana je i u slučaju smrti osiguranika, uz 50 posto povećanje zaštite za nezgodu.

Ugovor se sklapa na 12 godine, uplata je jednokratna, a minimalna iznosi 500 eura dok najveći iznos nije ograničen. Proizvod će se najprije nuditi osiguranicima CLifea, a kasnije i svim zinteresiranima, do isteka sredstava namijenjenih za ovaj program.

Whole Life Best of Trend vezan je uz rast najboljih iz košare osam prvorazrednih svjetskih indeksa - uključuje pet burzovnih dioničkih indeksa, po jedna indeks s burze sirovina ili roba, burze nekretnina te indeks hedginga kapitala.

Pročitajte više