Dobit Sony Ericssona u prvom tromjesječju 32 milijuna eura

U PRVOM tromjesječju 2005. Sony Ericssonov prihod prije oporezivanja iznosio je 70 milijuna eura, a neto dobit 32 milijuna eura, što predstavlja godišnja poboljšanja od 27 milijuna eura i 50 milijuna eura za navedene stavke.

Broj isporučenih jedinica u prvom tromjesečju dosegao je 9,4 milijuna, što je 7% više u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Prodaja je iznosila 1,289 milijuna eura, što je godišnje povećanje od 4%.

Uobičajene sezonske promjene na tržištu rezultirale su sekvencijalnim smanjenjem tržišta. Zapadnoeuropsko tržište se neznatno smanjilo te svjedočilo prelasku na prepaid proizvode, dok je prelijevanje općih zaliha prikupljenih putem prodajnih kanala u četvrtom tromjesječju u prvo uzrokovalo konkurentnije tržišno okruženje nego godinu prije.

Smanjenje Sony Ericssonove prosječne prodajne cijene (Average Selling Price - ASP) djelomično je rezultat gore navedenih općih tržišnih uvjeta, ali i zrele linije proizvoda i nekoliko novih proizvoda predstavljenih tijekom razdoblja.

 "Uzbudljivi i inovativni proizvodi najavljeni tijekom prvog tromjesječja dobro su primljeni te će nam pružiti snažniji portfolio tijekom ostatka godine", izjavio je Miles Flint, predsjednik Sony Ericssona.

Sony Ericsson je najavio velik broj novih proizvoda tijekom tromjesječja, uključujući nove 3G UMTS telefone, prve Sony Ericsson telefone s 2 megapixelnom kamerom s auto fokusom i novi glazbeni telefon proizveden u suradnji s Walkmanom, kao i nekoliko drugih telefona i dodatne opreme koji će izaći na tržište tijekom drugog i trećeg tromjesječja.

Pročitajte više