Dobit T-HT Grupe 2.06 milijardi kuna

UKUPNI prihodi T-HT Grupe u 2006. iznose 8.84 milijardi kuna, što je na razini prošlogodišnjih. Pad prihoda nepokretne telefonije kompenziran je rastom prihoda segmenata pokretne telefonije te internetskih usluga. 

Operativna dobit dosegla je 2.34 milijarde kuna, što predstavlja povećanje u odnosu na prethodnu godinu u iznosu od 5,6%. Neto dobit je u odnosu na prethodnu godinu porasla za 7,1% te iznosi 2.06 milijardi kuna.

Nadzorni odbor je na sjednici u utorak utvrdio prestanak mandata Manfreda Ohlola, člana Uprave i glavnog direktora za usluge Grupe, s datumom 15. ožujkom. Ohola će naslijediti Božidar Poldrugač, no s redefiniranim nadležnostima - bit će član Uprave T-HT-a i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije.

S više od 2.150.000 korisnika i tržišnim udjelom od 49% T-Mobile i nadalje i dalje drži vodeću poziciju na tržištu, dok je T-Com lider na podrčju fiksne telefonije s više od 1.645.000 priključaka.

Što se tiče poslovanja u Bosni i Hercegovini, napravljene su sve predradnje da bi sa 01. 01. 2007. Grupa imala vlasnički udio od 39,1% u društvu Hrvatske telekomunikacije d.o.o.  Mostar, koje je u međuvremenu objedinilo svoje poslovanje u pokretnoj i nepokretnoj mreži pripajajući društvo HT Mobilne komunikacije d.o.o. Mostar. 

Pročitajte više