Dobrotvorni koncert za izgradnju Hospicija Sv. Luke

HRVATSKA udruga prijatelja hospicija, Hrvatsko društvo za hospicij/palijativnu skrb Hrvatskog liječničkog zbora te Rotary klub Zagreb-Gradec organiziraju dobrotvorni koncert od kojeg će se sredstva donirati za izgradnju Hospicija Sv. Luke, ustanove za palijativnu skrb.

Kako za bolesnike nije uvijek moguće naći smještaj u zdravstvenim ustanovama, ili im osigurati svu potrebnu skrb kod kuće ili u domovima, u dogovoru s Gradskim poglavarstvom pokrenuta akcija za izgradnju hospicijskog centra.

Humanitarna akcija započet će dobrotvornim koncertom u KD Vatroslav Lisinski 27. veljače. Nastupit će Simfonijski orkestar HRT-a, kojim će ravnati Đelo Jusić. Nastupit će Sandra Bagarić, Radojka Šverko, Lukrecija Brešković, Richard Simonelli, Vlado Kovačić, Vesna Pisarović, Danijela, Vanna, Kemal Monteno, Petar Grašo, Vinko Coce, Tereza Kesovija, Drago Diklić, Arsen Dedić i Gabi Novak.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Dvorane radnim danom od 9 do 20 sati, subotom od 9 do 14 sati, a na dan priredbe i dva sata prije početka, uz mogućnost plaćanja karticama.

Osim kupnjom karata za dobrotvorni koncert po cijeni od 100 i 120 kuna, građani mogu pomoći i uplatom novčanih sredstava na žiro - račun Hrvatske udruge prijatelja hospicija br. 2360000-1101360987 s pozivom na broj 27022005.

Potreba za ustanovom tipa hospicija (ustanova koja zbrinjava teško bolesne pacijente u terminalnoj fazi bolesti) je iz dana u dan sve veća, zbog povećanja broja oboljelih od teških bolesti (raka, moždanih udara, dijabetesa), podsjećaju u Hrvatskoj udrugi prijatelja hospicija.

Pročitajte više