dodijeljena priznanja najuspješnijim zadarskim tvrtkama

Na prigodnoj svečanosti, održanoj danas u zadarskoj marini, Županijska komora u Zadru dodijelila je zlatne plakete najuspješnijim tvrtkama u Zadarskoj županiji za 2001. poslovnu godinu.

U kategoriji velikih trgovačkih društava, zlatnu plaketu drugi put zaredom dobila je Tankerska plovidba Zadar. Riječ je o najvećoj hrvatskoj brodarskoj kompaniji koja je u 2001. godini ostvarila 82,4 milijuna kuna dobiti. Tvrtka ima 286 zaposlenih.

U kategoriji srednje velikih trgovačkih društava, također drugi put zaredom, zlatnu je plaketu osvojila tvrtka ´Kali-tuna´ iz Kalija na otoku Ugljanu. Poduzeće ima 76 zaposlenih, a 2001. godinu završilo je sa 17,2 milijuna kuna dobiti.

U kategoriji malih trgovačkih društava po četvrti put zaredom zlatna je plaketa dodijeljena poduzeću ´Tehnomerkur´, koje ima 18 zaposlenih, a 2001. završilo je s 3,8 milijuna kuna dobiti.

Svim nagrađenima čestitao je predsjednik Županijske komore u Zadru Dario Jurin. Govoreći o zadarskom gospodarstvu, rekao je da osnovni ekonomski pokazatelji pokazuju trend rasta, osobito promet, turizam i industrijska proizvodnja.

Pročitajte više