Dodikova čestitka na engleskom: I would like send message to all Juwish people

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

ČLAN Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik sinoć je na engleskom jeziku Židovima čestitao praznik Jom kipur, a čestitka se zbog gramatičkih grešaka uskoro proširila Twitterom.

"In those times of reflection and pray, I would like send message to @Isaac_Herzog the State od Israel and all Juwish people: G'mar Chatimah Tovah", napisao je Dodik.

"U vremenima prisjećanja i molitve, želio bih poslati poruku predsjedniku Izraela Isaacu Herzogu i čitavom izraelskom narodu riječima G'mar Chatimah Tovah", glasi prijevod Dodikove poruke.

Umjesto "Jewish" Dodik je napisao "Juwish", što je nepravilno. Dodik je napravio i niz gramatičkih grešaka, a tvit je kasnije izbrisan.

"Ovi ljudi su funkcionalno nepismeni na svakom jeziku", komentirao je Emir Suljagić, predsjednik Memorijalnog centra u Srebrenici. 

"Engleski se piše, ruski i kineski taraba"

Dodikova čestitka uskoro je postala predmet šala na Twitteru. "Surbian-Juwish brotherhood" i "Opa, engleski se piše, ruski i kineski taraba", samo su neki od komentara.

Jom kipur (hebr. jom kippur: dan pomirbe), židovski je vjerski blagdan na koji se obavlja obred pomirenja naroda s Bogom i očišćenja od grijeha.

Pročitajte više