Dodik: Nećemo poštovati odluku Unsko-sanske županije, prebacivat ćemo im migrante

Foto: EPA

ČLAN Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska neće poštovati odluku vlasti Unsko-sanske županije o prijevozu migranata u tu županiju.

"Migranti koji prolaze kroz teritorij Republike Srpske bit će dovezeni do krajnje točke (na granicu s USK) i tu će im biti rečeno da im je tamo put", rekao je Dodik.

Unsko-sanska županija zabranila prijevoz migranata

Podsjetimo, jučer je zabranjen prijevoz migranata u spomenutu županiju i unutar nje budući da u nju tjedno dolazi oko 300 migranata iz Republike Srpske.

Dodik je naglasio da je politika Republike Srpske po pitanju migranata poznata.

"Evidentiranjem putem dojave građana policiji zna se gdje se oni nalaze i kojim rutama se kreću. Migranti se ne mogu slobodno kretati kroz teritorij Republike Srpske i usput činiti eventualno kaznena djela i vršiti pritisak na stanovništvo", rekao je Dodik za Televiziju N1 BiH.

“Kod nas neće biti prihvatnih centara”

Kaže da se migrante iz Bijeljine prevozi tamo gdje žele, izvan Republike Srpske, a najčešće je to Unsko-Sanska županija.

"Ja razumijem ljude u Unsko-sanskom kantonu, ali nećemo prekinuti praksu da migrante okupimo i prebacimo gdje žele izvan Republike Srpske, kod nas neće biti prihvatnih centara", poručio je Dodik, javlja Klix.

Pročitajte više