Dodik o Mladiću i Karadžiću: To više nisu nikakvi junaci

PREMIJER Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za Radio televiziju Republike Srpske (RTRS) kako Ratko Mladić i Radovan Karadžić nisu junaci srpskog naroda - niti su to ikada bili - te ih je obojicu pozvao na dobrovoljnu predaju.

Dodik se o Mladiću i Karadžiću očitovao u svijetlu jučerašnje presude Međunarodnog suda pravde (ICJ) koji je presudio kako Srbija nije sudjelovala u genocidu u Srebrenici te kako genocid nije počinjen u cijeloj Bosni i Hercegovini.

"Naš imperativ je da se to završi. Skinimo taj teret sa naroda. To više nisu nikakvi junaci, nikada nisu ni bili junaci, kad su doveli do toga da se osuđuje čitava država zbog njihovog neprihvaćanja da se pojave na sudu", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, čitav narod RS ispašta zbog Karadžića i Mladića odnosno njihovog odbijanja da izađu pred Međunarodni sud za ratne zločine u Haagu.

"Dokle god se ne pojave, ili se na neki drugi način to pitanje ne riješi, mi ćemo stalno biti na tapeti svih međunarodnih sudova, konferencija, procjena, ocjena, napada...", rekao je Dodik za RTRS.

R.I.

Pročitajte više