Dodik o predsjednikovom kondicionalu: Mesić se sada samo čupa iz neugodne situacije

PREDSJEDNIK Vlade Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je danas kako se odlazeći hrvatski predsjednik Stjepan Mesić sada pokušava izvući iz situacije da je najavio upotrebu sile u slučaju odcjepljenja RS-a.

"Sada se Mesić čupa iz nesumnjive neugodnosti da je najavio upotrebu nasilja", kazao je Dodik novinarima u Banja Luci.

Dodao je kako je od Mesićevih stavova "frapantnija" izjava predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića. Komšić je, podsjetimo, na Mesićevu izjavu koja je izazvala burnu reakciju u regiji kazao kako to za njega nije ništa novo. "U razgovoru prije dvije godine rekao je da ako referendum o odcjepljenju zaista bude raspisan, da bi u tom slučaju kao predsjednik Hrvatske poslao vojsku", kazao je tom prilikom Komšić.

"Mesić je u Australiji promovirao 'ustaški program'"

Premijer RS-a danas je iznio i niz drugih optužbi na račun Stipe Mesića. "Mesić je bio ratni predsjednik Vlade Hrvatske koja je etnički očistila Hrvatsku od Srba i pripremila završnicu u ratu, a kada se sve završilo, pojurio je u Haag svjedočiti protiv svojih suradnika iz tog vremena kako bi kupio svoj mir i neku svoju europsku ulogu", izjavio je Dodik.

Dodao je i kako je Mesić "u Australiji i Širokom Brijegu promovirao 'ustaški program' još iz vremena Drugog svjetskog rata, a zna se kako su Srbi ovoga kraja i u Hrvatskoj prošli sa ustašama u Jasenovcu", ustvrdio je Dodik.

Pročitajte više