Dodikov protivnik: Ovo je nemoguće. Dogodila se velika krađa

Dejan Rakita/PIXSELL

LIDER Partije demokratskog progresa Branislav Borenović oglasio se na društvenim mrežama poručivši da je  kandidatkinja te stranke za predsjednicu Republike Srpske Jelena Trivić ostvarila pobjedu, ali da se izbornom krađom omogućila pobjeda Milorada Dodika.

"Nema odustajanja, Jelena je pobijedila, tokom noći desila se velika krađa, 30.000 nevažećih, brojna biračka mjesta gdje Jelena ima nula glasova, Doboj, Prijedor, Zvornik 20.000 nemoguće razlike i krađe… Slijedi ozbiljna pravna i svaka druga borba za istinu i fer izbore", poručio je Borenović na društvenim mrežama. 

Obrat po kojem pobjeđuje Dodik

Prema podacima koje je u jutarnjim satima objavilo Središnje izborno povjerenstvo (SIP) na temelju glasova prebrojenih na 80 posto biračkih mjesta, Dodik je osvojio nešto više od 242 tisuće glasova, dok je za Trivić glasalo oko 212 tisuća birača.

Iz PDP-a su oko ponoći proglasili pobjedu Trivić nad Dodikom tvrdeći kako je ona u tom trenutku imala "nedostižnu prednost", no kasnije brojke su ih demantirale.

Dodik je u kasnim noćnim satima ustvrdio kako je njegova pobjeda uvjerljiva i jasna, iako je potvrdio kako je ostao bez povjerenja većine građana na području Banje Luke.

U PDP-u tvrde kako je takav ishod rezultat krađe. "Možda nećemo uspjeti istjerati do kraja ovo ponavljanjem izbora, ali ćemo istjerat do kraja sve prevare", kazala je Trivić.

Partija demokratskog progresa ranije danas obratila se javnosti nakon podataka Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine prema kojim Milorad Dodik vodi u utrci za predsjednika Republike Srpske u odnosu na njihovu kandidatkinju Jelenu Trivić.

Ističu da ne odustaju od jučerašnjeg stava da je Trivić odnijela izbornu pobjedu, ali da su se tijekom noći događale malverzacije koje su dovele do Dodikovog boljeg rezultata.

"Još jednom da ponovimo, mi ne odustajemo, Jelena Trivić je pobjednica. Rezultati koje smo imali su bili točni, što se to dogodilo preko noći, ne znamo. PDP priprema ozbiljne pravne radnje prema CIK-u na osnovu manipulacija i krađa koje su nam javljane, koje su rađene tijekom noći", rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

On naglašava da postoji mogućnost da budu poništeni izbori za predsjednika RS-a u velikom broju mjesta i gradova.

"U Zvorniku je razlika između njih dvoje 5000 glasova, u Prijedoru oko 33 posto, isto 5000 glasova. U Doboju je krađa tek evidentna jer je Dodik prema falsificiranim izbornim rezultatima tu pobijedio s 10.000 razlike. To je nemoguće", rekao je on.

Zatim navodi mjesta gdje Trivić nije osvojila nijedan glas, poput Čelinca. To im je sumnjivo pogotovo kada se uzme u obzir da je jedno takvo mjesto zapravo selo odakle dolazi Jelena Trivić.

"Ljudi su mi se danas javili. Mi znamo da smo glasali za tebe, šta je ovo", rekla je Trivić komentirajući to što prema rezultatima nema nijedan glas u svom selu, prenio je Klix.

Pročitajte više