Dodiku danas nije bio prvi put: Već se hvalio da po Sarajevu pokazuje srednji prst

Foto: BN TV

DOK je dolazio u bosanskohercegovačko Tužilaštvo, Milorad Dodik je danas u Sarajevu novinarima pokazao srednji prst i tako sablaznio javnost kao i pavijan koji se u zoološkom vrtu samozadovoljava pred posjetiteljima. Netko među čitateljima vjerojatno će zapaziti da pavijan zapravo ne razumije koncept socijalnih obzira koji su stvorili ljudi, pa ga nije primjereno uspoređivati s Dodikom, što bi bio valjan protuargument da je ovo Dodiku prvo pokazivanje srednjeg prsta.

Ali nije.

 

Video: BN Televizija

Srednji prst pokazivao u Širokom Brijegu, pa je gađan bocom

Pažljiviji analitičari upotrebe srednjeg prsta na rukama najpoznatijeg slobodnog bosanskohercegovačkog velikosrbina pamte da se krajem svibnja 2011. godine pisalo kako je u Širokom Brijegu, na košarkaškoj utakmici njegove Igokee protiv domaćina, protivničkim navijačima citirao Kanta. Nije, naravno, kakav Kant, protivničkim je navijačima, kako su mediji izvijestili, ali ne i zabilježili kamerom, pokazao srednji prst. Zauzvrat je gađan bocom u glavu, na što su odmah skočili njegovi tjelohranitelji i zaštitili ga od eventualnih novih projektila.

U listopadu prošle godine u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dodik je, u prepirci s opozicijom o tome tko je omraženiji u Sarajevu, izgovorio i ovo: "Vas hvale, mene ne hvale. Meni pokazuju srednji prst u Sarajevu, a ja njima pokažem srednji prst. A vi kažete da sam primitivac."

Susretu s Dodikovim srednjim prstom početkom veljače ove godine svjedočio je Nebojša Vuksanović, poslanik u republičkosrpskom parlamentu.

Opozicionar iz Srpske žalio se da mu je Dodik pokazivao srednji prst

Vuksanović je 2. veljače izjavio da je dan ranije održana sjednica Skupštine, "veliki igrokaz kako bi se prikrila kapitulacija režima i ponižavanje Narodne skupštine Republike Srpske i ostalih institucija. Najbolji dokaz tome je da mi je Dodik sve vrijeme pokazivao srednji prst, a Željka aplaudirala uz osmijeh te podrugljivo skandirala 'pravda za Vukana'… Dno dna, nadam se da ne možemo dublje potonuti", kazao je, uz ostalo, Vuksanović.

Da je riječ o dubljem, ozbiljnijem poremećaju, govori podatak kako je i Miloradov brat Goran prije devet godina mahao srednjim prstom. Točnije srednjim prstima, obje ruke. U Laktašima ih je na utakmici već spomenute Igokee pokazao navijačima Crvene zvezde, a zauzvrat je, kako su informirali mediji, dobio batine. Sve to događalo se pred očima brata Milorada.

Goran se kasnije ispričavao i rekao da je bio isprovociran.

Danas je bio spreman još jednom pokazati srednji prst

Stariji brat Milorad danas se pokušao približiti isprici, ali nije stigao do nje. Na pitanje novinara hoće li se ispričati, odgovorio je: "Nisam vas vidio, nije se na vas odnosilo i nije na novinarsku zajednicu. Volio bih da ste bili tako solidarni kada su Amerikanci uveli vašim kolegama s ATV-a sankcije. Moja reakcija je proizvod višegodišnjeg odnosa s BN televizijom. Avaz je prenio sve što se dešavalo u Tužilaštvu, što pokazuje da su u sprezi. E toj sprezi ja pokazujem srednji prst. Mogu ponovo pokazati sad, ako hoćete, opet."

Inače, Dodik je u Tužilaštvo pozvan zbog kupovine vile u Beogradu u predmetu koji se bavi navodnim malverzacijama u bijeljinskoj Pavlović banci. Nakon saslušanja ponudio je objašnjenje da kredit za vilu otplaćuje novcima koje zaradi, ali i zakupninom, jer je vilu koristio jedan inozemni veleposlanik.

"Meni je učinjena šteta činjenicom da je nakon otvaranja istrage protiv ljudi u Pavlović banci taj ugovor raskinut i da od tada nisam imao priliku da ostvarujem prihod koji to pokriva. To sam pokrivao iz plaće i nekih drugih legalnih prihoda", kazao je Dodik te dodao da je kredit dijelom otplatio prodajom dvaju stanova u Beogradu.

Dok je ovo pričao, začudo, nije pokazao srednji prst.

 

 

Pročitajte više