Dodjelom nagrada završila još jedna kazališna sezona u "Gavelli"

PO PRVI puta kazališna sezona u zagrebačkom dramskom kazalištu "Gavelli" završila je dodjelom nagrada za najboljeg glumca i glumicu, proglašenjem najbolje predstave po mišljenju publike, te nagradnom igrom za posjetitelje pod nazivom "Kazalište nagrađuje".

Ovogodišnja sezona završila je večerašnjom predstavom "Mjesec dana na selu" u režiji Paola Magellija.

Najboljom glumicom u kazališnoj sezoni 2002./2003. proglašena je Ksenija Pajić, a najboljim glumcem Nenad Cvetko.

Najboljom predstavom po mišljenju publike proglašena je predstava "Ribarske svađe", autora Carla Goldonija i redatelja Joška Juvančića.

Najbolja glumica i najbolji glumac nagrađeni su novčanom nagradom u iznosu od 10.000 kuna, a riječ je o nagradi koju dodjeljuje "Europlakat proreklam".

Ocjenjivački sud koji je donio odluku o najboljem glumcu i najboljoj glumici radio je u sastavu: predstavnica "Europlakat proreklama" Vanja Vukas, predstavnica "VIP-NET-a" koji je i generalni sponzor "Gavelle" Andrea Kunšt, redatelj Borna Armanini, glumac Kristijan Ugrina i animator kulture kao predstavnik publike Leon Arsovski.

Do najbolje se predstave došlo na taj način što je poslije svake odigrane predstave publika svaku predstavu vrednovala ocjenama od jedan do pet, pojasnio je ravnatelj "Gavelle" Krešimir Dolenčić.

Najatraktivniji dio večeri bilo je izvlačenje dobitnika nagradne igre "Kazalište nagrađuje", prve nagradne igre koju je organizirala neka kulturna ustanova.

U nagradnoj igri mogli su sudjelovati svi koji su tijekom sezone 2002./2003. vidjeli šest različitih predstava u "Gavelli", a uz glavnu nagradu, "renault twingo" dodijeljene su i ostale nagrade (putovanje u Grčku za dvije osobe i mnoge druge nagrade).

U upravo završenoj kazališnoj sezoni odigrano je dvjestotinjak predstava i to sljedeći naslovi: "Paravani", "Kako nastaje predstava", "E, moj sokole", "Teštamenat", "Kroatenlager", "Umišljeni bolesnik", "Zoološka priča", "Sluškinje", "Paraziti", "Mladoženja", "Barillon", "Popcorn", "Slučaj Hamlet", "Kuća?Vrt", "Ribarske svađe", "Mjesec dana na selu", "Ah, Nora Nora", "Polaroidi" i "Woyzcek".

Pročitajte više