Dok ministri ljetuju, sindikalci ne odmaraju

ZA RAZLIKU od ministara kao i same premijerke Jadranke Kosor koji su se "razmilili" po jadranskoj obali, čelnici sindikalnih središnjica niti ne pomišljaju na odmor. Spomenka Avberšek, predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi rekla je za Večernji list da ovo ljeto provodi radno

"Ipak, nakon 15. kolovoza priuštit ću si dva tjedna odmora na svojoj djedovini, u stotinu godina staroj kući u mjestu Grižane pokraj Crikvenice. No bude li se nešto bitno događalo u to vrijeme, eto mene odmah natrag", ističe Abveršek dok je čelnik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever službeno ovaj tjedan na godišnjem.

No, unatoč tome Sever je na radnom mjestu, a nedavno je održao i konferenciju za novinare na temu još veće krize. Priznao je da je ove godine ipak ulovio tjedan dana s obitelji, no do kraja godine više nema ni sata odmora.

"Lani i preklani ljeti ni dana nisam otišao iz Zagreba. Imam pravo na 30 dana odmora, no od njih mi svake godine propadne, u prosjeku, 25 dana", naglasio je Sever za Večernji list. Čelnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić na poziv kolega sindikalaca od 2. do 12. kolovoza obilazi Makedoniju i Albaniju.

"Bit ću sretan uspijem li još koju subotu i nedjelju provesti s obitelji", rekao je za Večernji list čelnik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević dodajući da ni ne pomišlja na godišnji odmor.

Pročitajte više