Dok promiču program "Sport za sve" političari parkiraju automobile po dječjem igralištu

ZA DANAS najavljeno je održavanje kulturno-sportske manifestacije u športskoj dvorani Trnsko, koja se nalazi u sklopu Osnovne škole Trnsko, razljutilo je predsjednicu Upravnog odbora udruge Živim u Trnskom, Biserku Tomljenović, koja je u našu redakciju poslala fotografije dječjeg igrališta "preplavljenog" automobilima sudionika te manifestacije.

"Manifestacija se održava u športskoj dvorani Trnsko (koja je građena kao školska dvorana, a odavno nije dvorana OŠ Trnsko, već škola plaća gradu termine za održavanje tjelesnog). Kao sudionici (natjecatelji) ove manifestacije najavljeni su predstavnici različitih razina gradske vlasti, koji su pozvali pučanstvo da dođe i uživa u njihovim kulturno-sportskim vratolomijama, a sve u cilju promicanja programa besplatne rekreacije `Sport za sve` u prostorima mjesnih samouprava", navodi Tomljenović.

"Trnsko je bez svoje dvorane ostalo još devedesetih godina, kad je dvorana mjesne zajednice uručena osobama koje su u njoj uredile kafić koji već godinama mirno posluje, a rješenju sudskog spora se ne vidi kraj. Nadogradnja zgrade mjesne samouprave zapela je u statusu `u planu` te se iz godine u godinu građanima Trnskog objašnjava kako je nemoguće da im grad vrati dvoranu koju su oni gradili svojim novcima iz samodoprinosa", dodaje.

"Iako je i ovo sasvim dovoljno kako bi se uočio gubitak doticaja sa stvarnošću naše vlasti, oni su se potrudili otići korak dalje! Dječje su sportsko igralište ispred škole pretvorili u PARKIRALIŠTE za potrebe svog sportsko kulturnog druženja! Iako je iza dvorane ostalo prazno parkiralište. I tako ove subote kad je vani konačno izašlo sunce, djeca u Trnskom svoje su omiljeno igralište morala prepustiti lokalnim političarima, a sve to u svrhu promocije programa `Sport za sve`. Udruga Živim u Trnskom ovim putem javno izražava svoje zgražanje nad ovakvim postupkom", navodi Tomljenović.

I.M.
Foto: Biserka Tomljenović/Udruga Živim u Trnskom

Pročitajte više