DOKUMENT Pročitajte kako Plenkovićeva vlada brani plagijatora Barišića

Foto: FaH/Index

VLADA je danas, kao što se i očekivalo, prihvatila očitovanje kojim se Saboru predlaže da odbije donijeti odluku o iskazivanju povjerenja ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću, koje je zatražilo 45 saborskih zastupnika.

"Temeljito smo proučili dostavljeni prijedlog, te u očitovanju iznosimo argumente i činjenice koje, po našem mišljenju, odbacuju sve prijedloge koji su neosnovani i neutemeljeni, te predlažemo Saboru da odbije donijeti odluku o iskazivanju povjerenja. O tome će biti i rasprave u Saboru, pa ćemo detaljno obrazložiti argumente", rekao je Plenković prije nego što je na glasanje dao prijedlog o takvom očitovanju, koji je usvojen jednoglasno.

Podsjetimo, prijedlog je u saborsku proceduru prošlog četvrtka uputilo 45 zastupnika SDP-a, HNS-a i HSU-a, a nakon što je krajem prošle godine Odbor za etiku u znanosti i visokom obrazovanju ocijenio kako je prijava četvorice znanstvenika protiv ministra Barišića za plagiranje više dijelova tuđih članaka, knjiga i internetskih izvora djelomično opravdana.

Premijer Plenković je, pak, u nekoliko navrata u javnosti govorio da ministar Barišiću uživa njegovo povjerenje te da je cijeli slučaj - prenapuhan.

Pogledajte vladino očitovanje o Barišiću u cijelosti:

Vladino očitovanje o Barišićevu plagijatu by Index.hr Portal on Scribd

Pročitajte više