Domagoj Milošević: Obrađujemo investicije za 12 tisuća novih radnih mjesta

POTPREDSJEDNIK Vlade za investicije Domagoj Milošević, odnosno njegov ured, trenutno obrađuje 242 investicijska projekta vrijedna 142 milijarde kuna, rekao je danas Milošević na radnom ručku s poduzetnicima iz udruge malih i srednjih poduzetnika.

Milošević je naglasio kako projekti imaju potencijal za otvaranje 12 tisuća novih radnih mjesta. A kako misli ukloniti prepreke za ulaganje? Tako što je, pojašnjava, formirao Nacionalni tim za ulaganja i Hrvatski odbor za investicije, a na snazi je i Akcijski plan za uklanjanje prepreka za ulaganja. Red bi bio da se nešto od njihova rada uskoro vidi i u gospodarskom rastu ili smanjenju broja nezaposlenih.

Potpredsjednik Vlade istaknuo je danas poduzetnicima da rezultata ipak ima, pa je spomenuo da je ubrzan postupak nabave šumske mase za poduzetnike i da se radi na korekciji sustava naplate komunalnih doprinosa.

Poduzetnika se na sastanku s Vladinim šefom za investicije skupilo preko 150, a najviše su kritika imali na Zakon o radu, kojega smatraju nepovoljnim za zapošljavanje.

Pročitajte više