Domagoja Margetića poslali psihijatru i neurologu na Vrapče

NOVINARU Domagoju Margetiću, kojemu će na haškom sudu za tjedan dana biti izrečena presuda zbog odavanja identiteta 102 zaštićenih svjedoka u slučaju Blaškić, jučer je pozlilo zbog ponovnog štrajka glađu, te je primljen u bolnicu Merkur. Liječnici su mu ondje preporučili da posjeti psihijatre u Vrapču, piše Večernji list.

"Rekao sam mu, odi Domagoj, jer oni moraju imati tvoj psihijatrijski status", kazao je Margetićev odvjetnik Veljko Miljević, koji je potvrdio da je nakon dijagnoze na Merkuru, Margetiću preporučena konzultacija s psihijatrom i neurologom.

Podsjetimo da je Domagoj Margetić počeo štrajk glađu prošle srijede, kada mu je iz Haaga pristigao poziv u kojem stoji da mora prisustvovati izricanju presude 7. veljače.

Tužiteljstvo je zatražilo šest mjeseci zatvora i 50 tisuća eura kazne zbog odavanja povjerljivih informacija, no Margetić tvrdi da će štrajkati do smrti ako ga ne oslobode, jer je to udar na slobodu novinarstva. Također je optužio Vladu i Hrvatsko novinarstvo društvo jer ga nisu štitili, nego dopustili da kao novinar završi u zatvoru zbog onoga što je napisao.

Margetić je već jednom štrajkao glađu i to u kolovoz 206., kada je pritvoren u Zagrebu zbog naloga Međunarodnog suda u Haagu. Nije jeo 32 dana, a na slobodu je pušten 6. rujna.

A.B.

Pročitajte više