DP: Dosta je licemjerja s navodnom zaštitom žena, samo da se uvede rodna ideologija

Foto: FaH

Iz Domovinskog pokreta (DP) ocijenili su da je hrvatski predsjednik Zoran Milanović u Slavonskom Brodu pokušao relativizirati, pa i minorizirati značaj Istanbulske konvencije u hrvatskom društvu te su naglasili da se DP zalaže za njezinu deratifikaciju.

U DP-u smatraju da Istanbulska konvencija nije samo nepotrebna za zaštitu žena od nasilja, nego nasilno uvodi u hrvatsko društvo pojmove i pojave koje nikad nisu postojale. 

"Za nas u DP-u majka je majka, a otac je otac"

"Za nas u Domovinskom pokretu majka je majka, otac je otac, dječak je dječak i djevojčica je djevojčica" ističu u priopćenju i dodaju da rodovi postoje u hrvatskom jeziku, a u hrvatskom narodu postoje spolovi.

Nema, kažu, roditelja 1 i roditelja 2, nema ''igara'' u vrtićima – presvlačenja dječaka u djevojčice i djevojčica u dječake, nema hormonskih intervencija za promjenu spola ni promjenu spola djece i osoba do 21. godine života, nema ni društvene promjene spola, bez promjene spola nakon 21. godine, i to po kriterijima medicinske struke.

"Kao što vidimo, Istanbulska kovencija ne jamči zaštitu žena od nasilja"

"Što se tiče zaštite žena od nasilja, što Istanbulska konvencija, nažalost, kako vidimo, ne jamči, pitamo potpredsjednika vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i 'njegove žandare' zašto pišu prekršajne prijave ženi žrtvi nasilja?

Pitamo premijera Andreja Plenkovića, kao vrsnog pravnika i zagovaratelja Istanbulske konvencije zašto žena žrtva nasilja na sudu bude proglašena krivom za remećenje javnog reda i mira samo zato što se pokušala braniti i dobije paprenu kaznu?", naveli su u priopćenju.

"Dosta je licemjerja s navodnom zaštitom žena, samo da se uvede rodna ideologija"

Dosta je tog licemjerja s navodnom zaštitom žena, a samo da bi se uvodila rodna ideologija u Hrvatsku, naglasili su i ponovili da je Domovinski pokret je za deratifikaciju Istanbulske konvencije jer je, kako kažu, "zloćudna tvorba u hrvatskom društvu, koju će izliječiti".

Pročitajte više