Zabranio mu nadbiskup: Don Ivan Grubišić se povlači iz politike

Foto: Hina

DON IVAN GRUBIŠIĆ oprašta se s politikom. Predsjedniku splitskog Gradskog vijeća Borisu Ćurkoviću poslao je dopis u kojem ga obavještava da daje ostavku na članstvo u Gradskom vijeću.

"To radim jer splitski nadbiskup smatra tu službu za svećenika zabranjenom temeljem kanona katoličke crkve", napisao je don Ivan. Zahvalio se Ćurkoviću na suradnji i uputio ga da odgovor pošalje nadbiskupu Marinu Barišiću.

"Hrvatska nije slobodna zemlja, meni su uskraćena temeljna ljudska prava"

Par riječi kazao nam don Ivan o razlozima koji su ga natjerali da podnese ostavku u Gradsko vijeće.

"Nadbiskup kaže da je u pitanju politički rad, a ja mislim da nije jer se tu radi o komunalnim problemima. Hrvatska nije slobodna zemlja, meni su uskraćena temeljna ljudska prava. Ja sam tražio da mi se digne suspenzija, a oni su od mene zatražili da se izjasnim o svom radu u Gradskom vijeću. Nadbiskup radi što hoće, ima vlast u svojim rukama", kazao nam je don Ivan.

"HDZ mi je ubacio ljude, aktivnog bogoslova i bivšu časnu sestru"

Požalio nam se i kako je imao problema na posljednjim predsjedničkim izborima.

"HDZ mi je ubacio ljude, jednog aktivnog bogoslova i bivšu časnu sestru", kaže.

"Baldasar ne zna tko mu glavu nosi"

Nema dobre riječi ni za splitskog gradonačelnika Ivu Baldasara, a ni novu Vladu.

"Mislim da neće ništa napraviti, vraćaju nas na ustaše i partizane. Nije dobro, Hrvatska se vrlo teško može izvući. A Baldasar ne zna tko mu glavu nosi. Evo, sad su se i oni međusobno posvađali. To je muć, muć", zaključio je Grubišić, koji se s politikom oprašta i zbog lošeg zdravlja, odnosno, nedavne operacije.

 

 

Pročitajte više