Don Ivan Grubišić: Ukinimo glasovanje Hrvata u BiH i mijenjajmo ugovor s Vatikanom

DON Ivan Grubišić danas je u Zagrebu predstavio svoj Savez za građansku i etičku Hrvatsku koji se zalaže za ukidanje svih privilegija u politici, a zastupničku plaću bi spustili na dvije prosječne plaće u Hrvatskoj.

"Uvjeren sam da nešto treba učiniti i da moram dati svoj doprinos, ne bavljenjem stranačkom politikom koja se pretvorila u puke interese grupe, već kroz nastojanja da se promijeni načinu vođenja društva", kazao je Grubišić koji bi uveo i novinu da saborski zastupnici mogu odraditi samo dva uzastopna mandata, a i prepolovio bi Sabor u kojem bi sjedilo 75 ljudi. Ova Inicijativa očekuje osvajanje barem dva zastupnička mjesta.

"Crkva je izgubila duhovnu vezu s narodom"

U neke "heretičke" stavove čovjeka koji dolazi "iz vjere", Grubišiću bi neki mogli ubrojati ukidanje izborne liste za dijasporu u BiH i revidiranje ugovora između Hrvatske i Vatikana. "Crkva se svojom spregom s politikom i državnim proračunom opredijelila za politikantstvo i izgubila je duhovnu vezu s narodom", kazao je Grubišić koji je podsjetio kako je Katolička crkva u posljednjih devet godina od države dobila tri milijarde kuna koje bi on pametnije uložio u zdravstvo i školstvo.

"Grubišićeva alternativa" bi plijenila nezakonito stečenu imovinu u pretvorbi te bi s tim novcem napunio fond za otvaranje novih radnih mjesta i pomoć nezaposlenima. Don Ivan Grubišić želi se i ograditi od "politikantstva i idiota koji se bave općim problemima i gledaju samo svoju korist", a neće koalirati ni s jednom strankom, ali će razgovarati s Josipom Kregarom i još nekim nezavisnim kandidatima.

Grubišić se zalaže i za Hrvatsku koja bi bila ustrojena u pet povijesnih regija, a smanjio bi i broj općina te gradova.

Pročitajte više