Trump je Timeova osoba godine, baš kao i Hitler svojevremeno

Foto: Twitter/Time

DONALD Trump, novoizabrani četrdeset peti američki predsjednik, izabran je za "osobu godine" magazina Time.

Magazin je objavio svoj izbor u emisiji Today televizije NBC. U telefonskom intervjuu za NBC, Trump je komentirao: "To je velika čast, mnogo mi znači. Pogotovo s obzirom da sam odrastao čitajući Time, koji je vrlo bitan magazin. Imao sam tu sreću da budem na njegovoj naslovnici mnogo puta ove i prošle godine."

 

 

Najnegativnija ili najpozitivnija osoba godine?

Trump je izabran između 11 finalista. Timeova osoba godina u pravilu je netko tko je svojim utjecajem obilježio tu godinu, bilo na pozitivan ili negativan način. Istu titulu 1938. godine časopis Time dodijelio je nacističkom vođi Adolfu Hitleru.

"Dakle, što je (utjecaj pobjednika) ove godine, nabolje ili nagore? Izazov za Donalda Trumpa je koliko duboko se zemlja razilazi oko odgovora na ovo pitanje", piše urednica Timea Nancy Gibbs u prigodnom eseju.

Upitan za komentar, Trump je odgovorio: "Kada kažete podijeljene američke države, ja ih nisam podijelio, već su podijeljene...mi ćemo ih opet ujediniti."

Hillary Clinton, Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdogan, Mark Zuckerberg i olimpijska pobjednica Simone Biles bili su među ostalim kandidatima Timea za burnu 2016. godinu.

Pročitajte više