KORONAVIRUS U SVIJETU

Dopisnik iz SAD-a: New York može postati veće žarište koronavirusa od Wuhana

BROJ zaraženih koronavirusom u SAD-u svakim danom je sve veći. Ivo Puljić dopisnik Al Jazeere Balkans iz Washingtona, gostovao je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska te komentirao situaciju u SAD-u.

>> Trump: Nema potrebe za karantenom u New Yorku

"Brojke su strašne, 139.000 zaraženih i više od 2400 umrlih. New York je najviše pogođen, više od 1000 umrlih, nedostaje zaštitne opreme, zaštitnih sredstava, liječnici su na izmaku snaga, bore se za živote oboljelih", objašnjava Puljić. 

Navodi kako je testiranje najveći problem u SAD-u te da se s njima kasni mjesec dana. 

New York bi mogao prednjačiti u broju zaraza

Koronavirus je osim zdravstvene krize uzrokovao i podjele. 

"Govori se kako liberali i mediji žele naškoditi predsjedniku Donaldu Trumpu, da se pretjeruje s tom krizom, da nisu neke stvari baš takve kako se prikazuju", navodi Puljić. 

Puljić smatra kako New York može postati veće žarište virusa od Wuhana, gdje je sve nastalo, i Lombardije u Italiji, koja ima najgoru situaciju u Europi.

"Još par dana ako se ovako nastavi, New York će postati prvi što se tiče zaraze koronavirusom", zaključio je Puljić u emisiji Dobro jutro, Hrvatska"

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više