DORH o dronu u Zagrebu: Imao je bombu s upaljačem, ali nema konačnog zaključka

Foto: Pixsell/Slavko Midzor

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je priopćenje za medije vezano uz vještačenje ostataka letjelice koja je pala na Zagreb.

"Izdali smo naloge za više vrsta vještačenja" 

Državno odvjetništvo je objavilo da je "radilo analize tragova izuzetih na mjestu događaja" i "izdalo naloge za provođenje više vrsta vještačenja (kemijsko-fizikalnih, mehanoskopskog, balističkog, toksikološkog) te je zatraženo stručno mišljenje zrakoplovno-tehničke struke".

 

 

"Radilo se o aviobombi s pripadajućim upaljačem, nema osnove za konačni zaključak"

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je do sada dobilo rezultate balističkog vještačenja i samo dio rezultata kemijsko-fizikalnog vještačenja, stoji u priopćenju. Balističkim vještačenjem metalnih fragmenata utvrđeno je da se radilo o aviobombi s pripadajućim upaljačem, objavio je DORH.

Rezultati dosadašnjeg tijeka kriminalističkog istraživanja i rezultati dijela provedenih vještačenja ne daju osnovu za donošenje konačnog zaključka, stoji u priopćenju.

"DORH u suradnji s nadležnim tijelima nastavlja s radom"

"S obzirom na navedeno, ovo državno odvjetništvo u koordinaciji s nadležnim tijelima uključenima u kriminalističko istraživanje (predstavnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić", Ravnateljstva policije – Uprave kriminalističke policije, Vojne policije i obavještajnih agencija) nastavlja s radom na predmetu u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica okolnosti pada bespilotne letjelice", stoji u priopćenju.

"Ovo priopćenje je objavljeno sukladno članku 60. stavku 3. Zakona o državnom odvjetništvu prema kojem državni odvjetnik može, kada to nalaže interes javnosti, o tijeku izvida izvijestiti javnost. U takvom slučaju javnost će se obavijestiti samo o radnjama koje su poduzete ili se poduzimaju, bez navođenja imena sudionika u postupku i sadržaja tih radnji", zaključuje se u priopćenju.

 

Pročitajte više