DORH se oglasio o velikoj pljački na dubrovačkom aerodromu, spominju treću osobu

Foto: Pixsell/PIXSELL

NA STRANICAMA DORH-a objavljeno je priopćenje vezano uz razbojništvo u Zračnoj luci Dubrovnik prilikom čega se sumnja kako su osumnjičenici na motoru presreli zaštitare koji su prenosili novac uz Duty Free Shopa i uz prijetnju pištoljem otuđile oko 100 tisuća eura u kešu.

Zbog pljačke su dosad uhićeni otac i sin iz Konavala, Antun i Antonio Katušić, no čini se kako je u akciji sudjelovao barem još jedan akter. 

"Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku je, uz kaznenu prijavu priveden državljanin Republike Hrvatske (1974.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo krađe i kazneno djelo razbojništva i državljanin Republike Hrvatske (1997.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva.

Postoji osnovana sumnja da je 45-godišnji okrivljenik sa, za sada nepoznatom osobom, u Dubrovniku otuđio motocikl, a potom zajedno s 22-godišnjim okrivljenikom i, za sada, nepoznatom osobom, uz prijetnju pištoljem od zaštitara Zračne luke Dubrovnik uzeli torbu u kojoj se nalazilo 692.000,00 kuna, oštetivši Zračnu luku Dubrovnik za navedeni iznos. 
Državno odvjetništvo predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora protiv dvojice okrivljenika", stoji u priopćenju DORH-a.

Pročitajte više