DORH o šefu vladinog ureda: Dijete koje je udario autom ima višestruke teške ozljede

Foto: Google Street View/Vlada

NAKON ispitivanja u Karlovcu DORH je za Dalibora Šempera, predstojnika ureda potpredsjednice vlade Anje Šimprage koji je udario dijete kod Gračaca pa pokušao pobjeći, zatražio istražni zatvor.

Kako se navodi u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu, postoji osnovana sumnja na to da je osumnjičeni 45-godišnjak 29. srpnja 2022. u Štikadi upravljao osobnim automobilom Suzuki Vitara protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama odnosno pod utjecajem alkohola (koncentracija alkohola u krvi od najmanje 0.94 g/kg) pristajući da vožnjom u takvom stanju ugrozi druge sudionike u cestovnom prometu. 

"Osnovano se sumnja da se, zbog stanja u kojem nije bio sposoban sudjelovati u prometu, propustio kretati sredinom obilježene prometne trake pa je skrenuo na suprotni dio kolnika, a zatim i izvan kolnika te je prednjim lijevim dijelom automobila naletio na pješaka (dijete, 2012.) koje se kretalo u suprotnom smjeru izvan kolnika", stoji u priopćenju.

"Dijete zadobilo višestruke tjelesne ozljede"

"Dijete je uslijed udarca zadobilo višestruke teške tjelesne ozljede. Osnovano se sumnja i da je osumnjičeni 45-godišnjak nakon nesreće propustio djetetu pružiti pomoć, iako je to bio u mogućnosti bez da sebe i druge ozbiljno ugrozi, već se vozilom udaljio s mjesta nesreće koju je, osnovano se sumnja, prouzrokovao. Osumnjičenika su, u namjeri napuštanja šireg mjesta nesreće, zaustavili građani", objavilo je državno odvjetništvo.

"Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je nadležnom županijskom sudu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 45-godišnjaka zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela", zaključuje se u priopćenju.

Pročitajte više