Doris Pack kritizira hrvatske političare u BiH

VODITELJICA izaslanstva Europskog parlamenta za jugoistočnu Europu Doris Pack optužila je hrvatske političare u BiH zbog toga što se, po njezinim riječima, zanimaju samo za Hrvate u Federaciji BiH, a zanemaruju činjenicu da je BiH Hrvatima domovina i u regijama Banje Luke i Posavine.

U intervjuu bosanskohercegovačkom izdanju Večernjeg lista od srijede, Pack se zauzela za kantonizaciju BiH kao najprikladnije rješenje.

Objasnila je da bi u tom slučaju Republika Srpska bila jedan kanton, Brčko drugi i još nekoliko kantona u Federaciji BiH, ali ne deset kao što je to sada slučaj u tom entitetu.

"To u svakom slučaju znači nestajanje Federacije BiH kao takve. Time bi se uspio sačuvati golem iznos novca koji bi se onda mogao uporabiti za veća i bolja ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta", rekla je Pack.

"Naglasila sam u svojim govorima o BiH pred Europskim parlamentom potrebu jačanja pritiska na predstavnike vlasti u Republici Srpskoj kako bi dopustili i poduprli povratak hrvatskih prognanika u Posavinu i u regiju Banje Luke", rekla je Doris Pack.

Pročitajte više