Doznajemo nove detalje stravičnog ubojstva u Đakovu

Foto: Index

NAKON osam sati potrage uhićen je Andrija Drežnjak, hladnokrvni ubojica iz Đakova koji je u Centru za socijalnu skrb ubio socijalnu radnicu. Uz to je teško ranio djelatnika Centra koji se bori za život u osječkoj bolnici, a kako doznajemo, stanje mu je vrlo teško. 

U međuvremenu se otkrivaju novi detalji tragedije. 

Ubojstvu nije prethodila nikakva buka, pucnjevi su se čuli kao petarde

Stravičnom ubojstvu, doznali smo od socijalnih radnica na licu mjesta, nije prethodila nikakva buka.

Pucnjevi su se čuli poput petardi, pričaju oni koji su bili u Centru za vrijeme krvavog pohoda 61-godišnjaka koji je socijalnu radnicu ubio, a mladog pravnika iz Centra za socijalnu skrb teško ranio. 

Kako nam kažu policajci s kojima smo u Đakovu razgovarali nakon uhićenja ubojice, to nije čudno jer se radi o malokalibarskom pištolju. 

Socijalne radnice su u šoku i kažu da ne mogu shvatiti da je korisnik koji je redovno dolazio u Centar odnekud izvadio pištolj. 

Pucao u svoju socijalnu radnicu, a onda u pravnika

Prema njihovim riječima, 61-godišnji Drežnjak je prvo pucao u socijalnu radnicu, a onda je u susjednoj sobi pucao u pravnika. Pucao im je u glavu. Socijalna radnica koju je ubio bila je njegova posebna skrbnica koja je dugo s njim radila i kolege je upisuju kao jako brižnu. I pravnika je poznavao, pričaju djelatnici Centra za socijalnu skrb, jer je radio i na njegovom slučaju. On je, kažu, samo davao savjete i sudjelovao u postupku preuzimanja neke imovine koju je Drežnjaku darovao otac, a Centar mu je pomagao da tu imovinu preuzme. To je bio posljednji slučaj 61-godišnjaka na kojem se radilo.

Bez problema izašao iz Centra

Ubojica je izašao iz Centra bez problema, što i ne čudi uzme li se u obzir da je i dalje bio naoružan, a policija je pištolj pronašla i pri njegovu uhićenju. Srećom, više ga nije upotrebljavao. 

Popeo se stepenicama, a potom sjeo na bicikl. Pojavile su se informacije da je pobjegao prema jezeru Bajer, no čini se da je otišao prema kući u kojoj živi s 95-godišnjim ocem i u blizini odbacio bicikl. Policija tek treba rekonstruirati čak osam sati bijega, no zna se da je uhićen više od pet kilometara od kuće, u polju između Đakova i Đakovačkih Selaca, u blizini autoceste prema Osijeku.

Koristio prečice kroz polja

Tamo je, sumnjaju policajci, došao pješice koristeći se prečicama kroz polja. Iako je kod sebe imao pištolj, mirno se predao i policajci su ga uhitili bez pružanja otpora.

Pogoršalo mu se stanje, socijalna radnica koju je ubio to je prijavila

Socijalne radnice kažu kako se znalo da je muškarac u teškom psihičkom stanju, a da je njegova skrbnica koju je ubio primijetila da mu se stanje pogoršalo i to prijavila. Sumnjala je da je prestajao uzimati terapiju. No ne zna se je li itko poduzeo išta nakon tog njezinog apela. 

U socijalnim centrima danas i sutra radit će samo dežurstva

Zbog tragedije ministrica Nada Murganić poslala je preporuku centrima za socijalnu skrb da u sljedeća dva dana organiziraju samo dežurstva. 

Doznali smo i da među socijalnim radnicima kruži poziv da u podne u crnini zapale svijeće ispred zgrade Ministarstva u Zagrebu. 

Pročitajte više