DOZNAJEMO Petrov u večernjim satima dolazio kod Oreškovića u stan, posjetio ga i ministar Marić

Foto: Sanjin Španović, Index

POTPREDSJEDNIK Vlade i šef Mosta Božo Petrov prije dva dana izašao je iz stana u kojem živi premijer Tihomir Orešković, što su mediji odmah doznali.

Međutim, Indexu je iz par izvora potvrđeno kako to nije prvi put da Petrov dolazi u premijerov stan.

"Petrov je u posljednja dva tjedna već par puta dolazio kod Oreškovića u stan i to u večernjim satima", kazao nam je izvor.

Zatražili smo komentar MOST-a, no odgovor na to nismo dobili.

Zanimljiv je i podatak da je osim Petrova, Orešković prije dva tjedna imao još jednog gosta iz Vlade, a riječ je o ministru financija Zdravku Mariću.

Svi šute

"Marić je došao kod Oreškovića u subotu prije dva tjedna i bio je kod njega 4 do 5 sati", kazao nam je drugi izvor koji je vidio kako Marić izlazi iz Audija i ulazi u haustor u kojem živi premijer Orešković.

Pokušali smo doznati o čemu su toliko dugo razgovarali, no odgovor također nismo dobili.

Podsjetimo kako je kriza u Vladi buknula prije točno dva tjedna nakon što je Božo Petrov zajedno sa svojim ministrima iz MOST-a zatražio opoziv Tomislava Karamarka na telefonskoj sjednici Vlade održanoj u petak 27. svibnja.

Tjedan kasnije, premijer Orešković zatražio je ostavke Bože Petrova i Tomislava Karamarka, da bi potom HDZ krenuo rušiti premijera potpisujući zahtjev za njegov opoziv.

U ovom političkom cirkusu gdje se više ne zna tko s kim i tko protiv koga, traju razni pregovori, a svi su obavijeni velom tajne pa tako za mnoge sastanke javnost ni ne zna. Osim naravno, za one, gdje se očito željelo da javnost i dozna.

Pročitajte više