Doznajemo pojedinosti o Kolindinoj novoj tvrtki, radit će uglavnom sa strancima

Foto: EPA

KRAJEM prošle godine bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović osnovala je tvrtku KGK Advising & Professional Services d.o.o. sa sjedištem na svojoj kućnoj adresi. Uz temeljni kapital tvrtke koji iznosi 2654 eura, Kolinda je, uz to što je direktorica, i jedina zaposlenica tvrtke. Uvidom u registar vidljivo je da će se tvrtka pretežno baviti savjetovanjima.

Ondje su navedena savjetovanja u vezi s poslovanjem i upravljanjem, istraživanjem tržišta i ispitivanjem javnog mnijenja, zatim promidžba, koja uključuje i reklame i propagande, te još velik broj drugih djelatnosti, poput poduke u govornoj komunikaciji.

>> Kolinda osnovala tvrtku, evo čime će se sve baviti

Foto: EPA

Tvrtka joj nije primarna djelatnost i njene aktivnosti neće provoditi u Hrvatskoj

Pokušali smo doznati više o tome čime će se bivša predsjednica baviti. Kako su nam kazali njoj bliski izvori, u sudski registar upisala je više djelatnosti jer se u njega ne može napisati opis djelatnosti samostalno, već se stavke prepisuju iz sudskog registra.

Dodaju da ona već sudjeluje na brojnim konferencijama diljem svijeta, okruglim stolovima i predavanjima, što je i navedeno kao jedna od djelatnosti njezine nove tvrtke, a iz njenih predavanja i nastupa jasno je da su njeni interesi geopolitika i sigurnosne studije.

Iako je tvrtka registrirana u Hrvatskoj, naši izvori kažu da bivša predsjednica neće raditi u svojoj zemlji.

Naime, dodaju da je tvrtka registrirana u Hrvatskoj isključivo zato što je ona hrvatska državljanka pa tako kao porezni rezident želi da joj sve bude "na čisto", da nema privida o izbjegavanju plaćanja poreza i bilo kakvih "offshore" primisli. No tvrde da ona ne želi biti aktivna u Hrvatskoj i da će surađivati uglavnom sa strancima.

Foto: Profimedia

Podsjećamo, nedavno se u medijima pojavila informacija da je upisana kao direktorica jedne britanske tvrtke, da bi se na koncu ispostavilo da nije ni znala za to. Izvori nam kažu da se "trenutno nosi s administrativnim posljedicama tuđeg djelovanja koji su na rubu krađe identiteta".  

Kolinda se trenutno nalazi na službenom putu u Indiji.

 

Pročitajte više