Doznali smo detalje intervencije zbog koje je Tomašević kasnio: "Žena je kolabirala"

Foto: Robert Anic, Luka Stanzl/PIXSELL

NOVI zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je zakasnio par minuta na primopredaju dužnosti zagrebačkog gradonačelnika te se novinarima zbog toga ispričao, navodeći kako je razlog kašnjenja taj što je priskočio u pomoć gospođi koja je pala u nesvijest na stanici kod Cibone.

 

> Tomašević kasnio prvi dan, zvao je Hitnu: Hvala gospođi, to je duh koji krasi Zagreb

"Dogodilo se da je jednoj gospođi pozlilo na tramvajskoj stanici, na Savskoj kod Cibone... Jedna gospođa joj je odmah pomogla, a kad sam došao, nazvao sam Hitnu i čekali smo", rekao je Tomašević koji je na primopredaju vlasti stigao tramvajem.

Ravnatelj Hitne: Gospođa je kolabirala

Ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu pomoć grada Zagreba prof. dr. Žarko Rašić Indexu je potvrdio da je Hitna došla između 7 i 8 ujutro na tramvajsku stanicu kod Cibone, nakon što su zaprimili poziv da je jednoj gospođi pozlilo.

"Hitna je intervenirala na toj lokaciji. Riječ je o gospođi koja je kolabirala i ona je odvedena u prostorije Nastavnog zavoda za hitnu pomoć te je kasnije puštena. Hitna je došla na dojavu građana, ne znamo do koga je došao poziv", kratko je za Index rekao ravnatelj Žarko Rašić.

Podsjetimo, prostorije Nastavnog zavoda za hitnu pomoć nalaze se u Heinzelovoj 88.

Kako doznajemo, riječ je o gospođi srednjih godina.

Tomašević: Stvarno zahvaljujem drugoj gospođi koja je izašla iz tramvaja i pomogla da se gospođa, kada je pala u nesvijest, dodatno ne ozlijedi

Tomašević se danas nakon sastanka u gradskoj upravi s Jelenom Pavičić Vukičević još jednom osvrnuo na jutrošnji događaj i zahvalio svima koji su gospođi priskočili u pomoć.

 

"Još jednom se ispričavam na jutrošnjem kašnjenju, mislim da ste doznali o čemu je riječ. Stvarno zahvaljujem drugoj gospođi koja je izašla iz tramvaja i pomogla da se gospođa, kada je pala u nesvijest, dodatno ne ozlijedi. To je baš neki duh pomoći i solidarnosti koji krasi Zagreb i volio bih da ga krasi i dalje. Još jednom joj ovim putem zahvaljujem na tome, a isto tako zahvaljujem i Hitnoj koja je stigla za 15-ak minuta i nadam se, vjerujem da će biti dobro", rekao je Tomašević.

Pročitajte više