DP-ovac koji nije dao potpis Plenkoviću: Prihvatili smo prikrivenu diktaturu

Foto: N1

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro potvrdio je u četvrtak Hini da njihov zastupnik Josip Jurčević neće dati svoj potpis Andreju Plenkoviću kao mandataru za sastavljanje nove vlade. Jurčević je za N1 potvrdio navode te istaknuo "nepovjerenje u politiku Andreja Plenkovića" kao glavni razlog.

"Najjednostavnije rečeno, glavni razlog je nepovjerenje u politiku Andreja Plenkovića na temelju dosadašnjeg iskustva”, kazao je Jurčević, a zatim dodao: “Potpuno je jasno da Hrvatska ide u obrnutom smjeru, pogotovo od 2000., kada je ukinut Županijski dom. Nakon toga ide erozija Hrvatske prema autoritarnosti koju je doveo Andrej Plenković, kako u vlastitoj stranci tako i u državi."

"Prihvatili smo situaciju u kojoj jedan čovjek određuje hijerarhiju u stranci"

"Na svim izborima do sada, kada se vode izbori za parlament, svi se javno tuku za mjesto izvršne vlasti, a ne za predsjednika sabora, što pokazuje da smo već prihvatili situaciju u kojoj jedan čovjek određuje hijerarhiju u stranci, tko će sjediti u saboru, tko će biti u DORH-u, tko će biti u Ustavnom sudu, Vrhovnom sudu, tko će biti ministri. To je prikrivena diktatura", objasnio je Jurčević.

Dodao je i da neće podržati vladu zbog ministara poput Obuljen Koržinek, koju opisuje kao "krajnje kriminaliziranu".

"Ja iza toga ne mogu stati, ali ću nastojati svojim djelovanjem u saboru i stranci pridonijeti koliko mogu", kazao je.

 

Pročitajte više