Dr. Marijan Jakić novi ravnatelj osječke Kliničke bolnice

UPRAVNO vijeće osječke Kliničke bolnice na današnjoj je sjednici, zatvorenoj za javnost, nakon dvosatne rasprave jednoglasno zaključilo da se za novoga ravnatelja imenuje mr. Marijan Jakić, specijalist interne medicine i kardiologije.

Predsjednik Upravnog vijeća Vladimir Šišljagić izvijestio je novinare nakon sjednice da se odluka Vijeća šalje Ministarstvu zdravstva na suglasnost, nakon čega novi ravnatelj može preuzeti dužnost.

Vijeće je po natječaju raspisanom početkom siječnja zaprimilo i verificiralo dvije kandidature: vršiteljice dužnosti ravnateljice dr. Silve Butković-Soldo i mr. Jakića. Program koji je ponudio mr. Jakić odgovara očekivanjima Upravnog vijeća da ova ustanova preraste u Klinički bolnički centar, rekao je Šišljagić.

Upravno vijeće zahvalilo je dosadašnjoj v.d. ravnateljici na obnašanju dužnosti, koju je preuzela prije godinu dana, u vrijeme kada se KBO, kako je istaknuto, nalazila u težim financijskim okolnostima.

Marijan Jakić radi u osječkoj Kliničkoj bolnici od 1972. godine. Obnašao je brojne dužnosti, među kojima i dužnost pročelnika Odjela za bolesti srca i krvnih žila te zamjenika predstojnika Interne klinike, a bio je i potpredsjednik Hrvatskog kardiološkog društva. Od 1992. do 2002. godine bio je član Upravnog vijeća KBO, a trenutačno je zaposlen kao predstojnik osječke Poliklinike "Sunce".


Pročitajte više